Enate | Chardonnay en Barrica | DO Somontano | Aragón | Spanje | 2022

24,95

100% Chardonnay

De wijn is complex aromatisch met de klassieke accenten van op hout gegiste en opgelegde chardonnay (hazelnoten, getoast brood, rokerig), aangevuld met frisse fruitige tonen van citrusfruit, wilde perzik en ananas. Vol, romig mondgevoel, fris en complex, met een lange en evenwichtige finale. Serveer bij rijke verfijnde gerechten als risotto porcini, romige pasta met zalm, gevogelte als fazant met beurre noisette of tarbot met basilicumsaus en ook lekker bij romige kazen als Brie de Meaux, Fougerus en Pierre Robert.

Op voorraad

Artikelnummer: 4129 Categorieën: , Tags: , , , , , , ,

Beschrijving

Enate valt niet alleen op door de kwaliteit van zijn wijnen, maar ook door de kunstzinnige etiketten, gemaakt door toonaangevende Spaanse kunstenaars. Hoewel de bodega pas in 1991 werd opgericht, behoort zij nu al tot de meest prestigieuze wijnhuizen van Spanje. Enate combineert moderne technologie met respect voor traditie en natuur: er wordt volledig ecologisch gewerkt en precisiewijnbouw zorgt voor perfect rijpe, gezonde druiven.

Somontano, in Aragón ten zuiden van de Pyreneeën, heeft sinds 1984 een DOP-status en staat bekend om cépagewijnen van internationale en lokale druiven. Het gebied ligt op ruim 4.000 hectare heuvelachtig, groen terrein met een continentaal klimaat dat sterk door de bergen wordt beïnvloed. De hoogte en het grote temperatuurverschil tussen dag en nacht zorgen voor frisse, aromatische druiven.

De met de hand geplukte trossen worden ontsteeld De druiven worden op barriques van Frans eikenhout vergist. De wijn ondergaat eveneens een malolactische gisting, waardoor het veel ronder en zachter wordt. Voor het bottelen rust de wijn 8 maanden op zijn ‘lees’ (fijn bezinksel) in dezelfde barriques.

De wijn is complex aromatisch met de klassieke accenten van op hout gegiste en opgelegde chardonnay (hazelnoten, getoast brood, rokerig), aangevuld met frisse fruitige tonen van citrusfruit, wilde perzik en ananas. Vol, romig mondgevoel, fris en complex, met een lange en evenwichtige finale.

Serveer bij rijke verfijnde gerechten als risotto porcini, romige pasta met zalm, gevogelte als fazant met beurre noisette of tarbot met basilicumsaus en ook lekker bij romige kazen als Brie de Meaux, Fougerus en Pierre Robert.

Extra informatie

Alcoholpercentage

Druivenrassen

Jaargang

Landen

soorten

Regio

Appellatie

Andere suggesties…