Over ons

Wijnkopers sinds 1903

De Vughtse Wijnkoperij is een zelfstandige wijnspeciaalzaak. Wij stellen dus zelf ons assortiment samen. We zijn continu bezig onze collectie verder te verbeteren. De ontwikkelingen en innovaties in de wijnwereld gaan door en door. Wij verdiepen ons daarin, om je goed te kunnen kunnen adviseren en de beste keuze te bieden in iedere prijsklasse.

Je vindt bij ons wijnen voor alledag en feestjes tot aan de meest beroemde huizen ter wereld. We hanteren grote merken, maar kopen juist ook graag in van kleinere huizen met een heel eigen karakter. Omdat wij de wijnen zelf proeven en inkopen, kun je er van op aan dat wij de wijnen ook kennen.

De Vughtse Wijnkoperij is gevestigd in het centrum van Vught, dicht bij de uitvalswegen richting Tilburg, Den Bosch en Eindhoven. In Vught is parkeren gratis.

De winkel is voor ons dé plek om je te ontmoeten. We vertellen je graag over de wijnen en de wijn/spijs combinaties. Voor je gemak hebben wij ook een webshop. Zo kun je goed vooraf thuis oriënteren op wat je wilt aankopen en als je geen tijd hebt direct ook je bestelling plaatsen.

We organiseren regelmatig proeverijen, masterclasses en cursusavonden in ons eigen Proeflokaal of elders in de omgeving. Je kunt bij ons ook terecht voor ‘Private Wining” en adviezen over je eigen wijnkelder.

We zien je graag in onze winkel!

Naomi Bisschop
Register Vinoloog

Nieuwe regelgeving bezorgen

Per 1 juli 2021 geldt de nieuwe Alcoholwet, deze vervangt de eerdere Drank- en Horeca wet. Een belangrijk deel van deze wet betreft de leveringen aan huis en verzendingen van wijncadeau’s uit naam van onze klanten.
Wij moeten ons vanaf 1 juli er zeker van stellen, dat de koper of cadeaugever 18+ is; bij bezorging moeten wij controleren of de ontvanger 18+ is. Afleveren bij de buren of in de tuin zetten, als je niet thuis bent, is ook niet meer toegestaan.

Kortom, bij bestellingen zullen we eerst met je schakelen over de bestelling en het aflevermoment. Dat doen we graag, temeer ook omdat de komende jaren met de verbouwingen in ons centrum, het aan huis leveren alleen maar belangrijker gaat worden!

Stuur je een pakket naar een adres buiten onze regio, dan zal de check bij afleveren door de vervoerder worden gedaan. Bezorgen wordt daarmee iets duurder. Ook hier geldt: een pakket mag niet meer bij de buren worden bezorgd. Postverzendingen zullen derhalve vaker naar een afhaalpunt worden gebracht. Wij houden dat voor je in de gaten, zodat je de ontvanger in dat geval kunt waarschuwen; we weten maar al te goed dat berichtjes van de postbode vaak niet gevonden worden!

Al met al is verzenden en bezorgen iets ingewikkelder geworden. De verplichte 18+ check heeft ook tot gevolg dat de kosten van bezorgingen buiten onze eigen regio verhoogd zijn naar €17,50 incl BTW.